Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές και τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα δύο ετών, μετά την αντίστοιχη άνοδο των μετοχών στις ΗΠΑ, μετά τη δήλωση του προέδρου της Federal Reserve, Ben S. Bernanke, ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μπορεί να αντισταθεί στην αύξηση του κόστους της ενεργείας.

Οι μετοχές της Ηonda Motor Co. και της Samsung Electronics Co., ήταν μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών που σημείωσαν κέρδη, μετά την άνοδο των δεικτών βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της Ασίας, που ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 3,2%, φθάνοντας στις 121,88 μονάδες στις 11:02 π.μ. στο Τόκυο, τη μεγαλύτερη από τις 7 Ιουνίου του 2004. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 4% από το κλείσιμό του στα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών, πριν από τρεις ημέρες. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωσε άνοδο 2,9%, φθάνοντας στις 14.883,48 μονάδες.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 3,4%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας.

Ο δείκτης των μετοχών των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton, αναρριχήθηκε 3,9%, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του χαλκού, σημείωσαν άνοδο.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index, σημείωσε άνοδο 2,1%, τη μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2003. Ο Bernanke είπε ότι οι υψηλότερες τιμές ενεργείας είναι ελεγχόμενες μακροπρόθεσμα, ακόμη και εάν θα περιορίσουν την ανάπτυξη και θα αυξήσουν τις τιμές βραχυπρόθεσμα. Σημειώνεται ότι εκθέσεις της Fed έδειξαν ότι η βιομηχανική ανάπτυξη στη Ν. Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, υπερέβη τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του αλουμινίου, αναρριχήθηκε 4%. Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 5,5%, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 23 Μαΐου. Στη Ν. Υόρκη το μέταλλο, σημείωσε άνοδο 5,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα