«Ελ. Βενιζέλος»: Νέες πιέσεις από Hochtief για παράταση της συμφωνίας

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 09:36

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Hochtief AirPort ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα με στόχο την παράταση της 30ετούς συμφωνίας για το μάνατζμεντ του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο των κυβερνητικών σχεδίων για ιδιωτικοποιήσεις, το ερχόμενο έτος, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της εταιρείας, στην Αθήνα.

«Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι αυτό που αφορά την περίοδο παραχώρησης του μάνατζμεντ» δήλωσε ο Ράινχαρτ Καλέντα, διευθύνων σύμβουλος της Hochtief AirPort GmbH και πρόσθεσε: «Τώρα απομένει περίοδος 20 ετών. Και, πολύ απλά, το διάστημα αυτό δεν επαρκεί για να γίνει αρχική δημόσια εγγραφή. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα για μένα».

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας είπε ότι η Hochtief συζητεί ήδη το θέμα με την ελληνική κυβέρνηση. «Ποιος θα ήταν διατεθειμένος να αγοράσει μετοχές σε μια εταιρεία η οποία δεν έχει παρά έναν περιορισμένο όρο ζωής, για παράδειγμα 18 χρόνια. Και έπειτα από τα 18 αυτά χρόνια η εταιρεία χάνει το δικαίωμα εκμετάλλευσης του αεροδρομίου».

Όπως είναι γνωστό, η Hochtief, που αποτελεί κολοσσό στον κατασκευαστικό τομέα, κατέχει το 40% του κεφαλαίου του διεθνούς αερολιμένα, το οποίο θεωρείται «διαμάντι» στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, που αποτελείται από πέντε αεροδρόμια και είναι το δεύτερο από πλευράς εισροής εσόδων για την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα