Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 10:07

Fortius Finance: «Η έντονη μεταβλητότητα στο σύνολο της εβδομάδας λόγω και του triple witching σήμερα δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την περαιτέρω πορεία του ΧΑ και γενικότερα των ξένων δεικτών, με την ανακλαστική αντίδραση ωστόσο να συνεχίζεται, τη στιγμή που οι πληθωριστικές ανησυχίες δείχνουν να αγνοούνται.

»Η χθεσινή άνοδος της Wall Street, η οποία επηρέασε θετικά και τα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα το πρωί, αυξάνει τις πιθανότητες κίνησης του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές σήμερα. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο είναι η επαναπροσέγγιση των απλών ΚΜΟ 200 ημερών για το ΓΔ και το FTSE/ASE-20, οι οποίοι βρίσκονται στις 3.736 μονάδες και 2.052 μονάδες αντίστοιχα».

Euroxx: «Εντυπωσιακή άνοδο για τον γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε κανονικά επίπεδα, ενώ από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-80 κατέγραψε την μεγαλύτερη άνοδο. Στις διεθνείς αγορές η εικόνα ήταν καλή για το σύνολο των βασικότερων χρηματιστηριακών δεικτών. Για σήμερα εκτιμάται ότι θα έχουμε μια ήπια συνεδρίαση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ενώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι λόγοι για τους οποίους οι αγορές σημείωσαν σημαντικές απώλειες στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχουν εκλείψει».

Aspis Securities: «Wall Street κινήθηκε χθες ανοδικά μετά από δηλώσεις του προέδρου της Fed ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων επίπεδα. Αναμένεται άνοδος και στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα ενώ στην ίδια κατεύθυνση θεωρούμε ότι θα κινηθεί και η εγχώρια αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα