Pirelli & C.: Προς άντληση 900 εκατ. ευρώ από τη δημόσια εγγραφή

Του σκέλους των ελαστικών της
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 10:52

ΜΕΤΟΧΕΣ αξίας έως και 900 εκατ. ευρώ (1,14 δισ. δολ.) της δραστηριότητάς της στον τομέα των ελαστικών σε δημόσια εγγραφή, σχεδιάζει να πουλήσει η Pirelli & C. SpA, για να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της αύξησης των κερδών του σκέλους αυτού, αντλώντας μετρητά.

Η Pirelli θα προσφέρει έως 100 εκατ. από τις υπάρχουσες μετοχές, από 7,4 έως 9 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση που απέστειλε αργά χθες το βράδυ στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου. Αυτό σημαίνει την πώληση μεριδίου έως 38,9% της Pirelli Tyre SpA, της τρίτης σε μέγεθος βιομηχανίας ελαστικών της Ευρώπης.

Η Pirelli Tyre είπε ότι θα δώσει σε μεμονωμένους επενδυτές μπόνους μία μετοχή για κάθε 20 μετοχές που κατέχουν ένα χρόνο, μετά τη δημόσια εγγραφή. Η δημόσια εγγραφή θα πραγματοποιηθεί από 21 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου.

Το σκέλος ελαστικών της Pirelli στοχεύει στην ανάπτυξη των πωλήσεων στις ΗΠΑ και την Κίνα, για να αντισταθμίσει την αύξηση της τιμής των πρώτων υλών, που περικόπτουν τα κέρδη της βιομηχανίας. Ο γενικός της διευθυντής, Francesco Gori, σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των αγοραστών προϊόντων υψηλής ποιότητας στις ΗΠΑ και στοχεύει τους κατασκευαστές φορτηγών αυτοκινήτων στις αναδυόμενες αγορές.

Το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη στο σκέλος των ελαστικών σημείωσαν άνοδο 15%, φθάνοντας στα 61,5 εκατ. ευρώ, καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 16% στο 1 δισ. ευρώ. Το καθαρό χρέος έως τις 31 Μαρτίου στην Pirelli Tyre αυξήθηκε στα 719,9 εκατ. ευρώ από 237,4 εκατ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα