NEC: Kέρδη, για πρώτη φορά μέσα σε ένα έτος

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 12:05

ΤΑ ΠΡΩΤΑ λειτουργικά κέρδη θα εμφανίσει μετά από χρονικό διάστημα πλέον του έτους η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής chip της Ιαπωνίας, NEC Electronics Corp., αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης για chip που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα, αλλά και σε ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης, όπως τις τηλεοράσεις Bravia, της Sony Corp.

«Οι παραγγελίες κάθε μήνα του τρέχοντος τριμήνου αυξάνονται και θα οδηγήσουν σε υψηλότερα λειτουργικά κέρδη και πωλήσεις το τρίμηνο που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Hiroshi Sato, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα. Η τελευταία φορά που εμφάνισε η εταιρεία με έδρα το Τόκυο, λειτουργικά κέρδη ήταν το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2005.

Η NEC Electronics ευνοείται, καθώς κατασκευάζει ημιαγωγούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περισσότερες συσκευές, επιτρέποντας στην εταιρεία να μειώσει την παραγωγή και το κόστος ανάπτυξης. Η εταιρεία προμηθεύει με chip αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota Motor Corp. και φέτος έκλεισε συμφωνίες με εταιρείες που παράγουν τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες, όπως την Sony και με εταιρείες παραγωγής συσκευών DVD, όπως η Toshiba Corp., καθώς και για το νέο βιντεοπαιχνίδι της Nintendo Co.

Oι μετοχές της NEC Electronics σημείωσαν άνοδο 220 γιέν, ποσοστό 6,2%, φθάνοντας στα 3.800 γιέν η μία στις 3 μ.μ., κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε 4,5 μήνες. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 1,8%, έναντι υποχώρησης 7% του δείκτη Topix.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα