Συνάντηση Ν. Γκαργκάνα με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Σερβίας

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 14:36

Με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Σερβίας κ. Radovan Jelašić συναντήθηκε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Γκαργκάνας.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Jelašić έδωσε διάλεξη στην Τράπεζα της Ελλάδος με θέμα: «Πέντε Χρόνια Μετάβασης: Προκλήσεις και Προοπτικές της Οικονομίας της Σερβίας». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Jelašić αναφέρθηκε διεξοδικά στις μακροοικονομικές εξελίξεις στη Σερβία την περίοδο 2000-2005, στα θετικά αποτελέσματα της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα καθώς και στην πορεία ιδιωτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος που προχωρεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τέλος, ανέφερε ότι οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα του έχουν μερίδιο αγοράς που υπερβαίνει το 18% ενώ οι προοπτικές περαιτέρω επέκτασης είναι πολύ ευνοϊκές.

Τη διάλεξη παρακολούθησαν στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και στελέχη ελληνικών εμπορικών τραπεζών, μερικές εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στη Σερβία. Ο κ. Jelašić είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει μέλη διοικήσεων ελληνικών τραπεζών.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε συναντήσεις όπως η σημερινή και στις προοπτικές στενότερης συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα της Σερβίας με την οποία έχει συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας για την εποπτεία τραπεζών που δραστηριοποιούνται στις δύο χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα