Δυσαρέσκεια Κοντού για τη διοίκηση της ΕΒΖ

«Αντί να εκπονεί μελέτες ας εξυγιάνει όσο μπορεί τα οικονομικά της»
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 15:08

Κυβερνητική απόφαση παραμένει η λειτουργία, φέτος, και των πέντε εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς της διοίκησης της ΕΒΖ.

«Δεν υπάρχει καμία άλλη απόφαση, δεν έγινε καμία άλλη σύσκεψη σε κυβερνητικό επίπεδο που να αλλάζει την απόφαση που λάβαμε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από πέντε υπουργεία», τόνισε ο κ. Κοντός, σε δηλώσεις του σήμερα από τη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς σχετικά με μελέτη που κλήθηκε να εκπονήσει η Deloitte and Touche Consulting, για το μέλλον των πέντε εργοστασίων της εταιρείας, ο κ. Κοντός τόνισε: «Εκθέσεις μπορεί να γίνονται καθημερινά, εγώ δεν συμφωνώ με τις κινήσεις της διοίκησης της ΕΒΖ, που κάθε εβδομάδα εκδίδει και νέα έκθεση».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι η διοίκηση της ΕΒΖ θα πρέπει αντί να εκπονεί μελέτες να εξυγιάνει όσο μπορεί τα οικονομικά της, να στηρίξει την τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα, να βοηθήσει τους τευτλοπαραγωγούς, να μειώσει το κόστος παραγωγής και στο χωράφι και στη βιομηχανία και να περιορίσει τα έξοδά της. «Να κοιτάξουμε να κάνουμε σοβαρή δουλειά από το να γίνεται κάθε εβδομάδα μια καινούρια έκθεση», κατέληξε ο κ. Κοντός.

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα