Ford Motor: Βελτιώνει τρία εργοστάσια στο Μεξικό

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 08:19

ΣΤΗΝ επέκταση τριών εργοστασίων της στο Μεξικό μέσα στα επόμενα χρόνια θα προχωρήσει η Ford Motor Co., η οποία σχεδιάζει τη μείωση των θέσεων εργασίας και το κλείσιμο εργοστασίων στις ΗΠΑ.

Τα εργοστάσια συναρμολόγησης στο Cuautitlan και το Hermosillo και η μονάδα κινητήρων στην Chihuahua θα λάβουν την επένδυση, σύμφωνα με τη Ford στο Web site της, χωρίς να αναφέρει το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι δεν αποφάσισε ακόμη, που θα είναι το νέο εργοστάσιο χαμηλού κόστους στη Βόρειο Αμερική.

Οι επενδύσεις στο Μεξικό ενδέχεται να εξοργίσουν τα μέλη της ένωσης των εργαζομένων στις ΗΠΑ, καθώς η Ford σχεδιάζει να μειώσει 30.000 θέσεις εργασίας στη χώρα και να κλείσει 14 εργοστάσια στη Βόρειο Αμερική έως το 2012, καθώς χάνει πωλήσεις και μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ. Η Ενωση United Auto Workers εκπροσωπεί μόνο εργαζομένους στις ΗΠΑ.

Αυτήν η εβδομάδα η εφημερίδα Oakland Press ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι η Ford σχεδιάζει να επενδύσει 9,2 δισ. δολ. στις δραστηριότητές της στο Μεξικό από φέτος έως το 2012 για την κατασκευή εργοστασίου με στόχο την αύξηση της παραγωγής κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η εφημερίδα άντλησε την πληροφορία από έγγραφο της εταιρείας 28 σελίδων.

Η Ford, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της για το Μεξικό, απαντώντας στις εικοτολογίες των μέσων για την επένδυση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Said Deep.

«Από τη συνολική μας επένδυση στη Βόρειο Αμερική, το 90% παραμένει στις ΗΠΑ, με λιγότερο του 5% στο Μεξικό», ανέφερε ο Deep.

Oι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες του Μεξικό, έχουν μισθό περίπου 198,80 πέσος ημερησίως (17,38 δολ.) κατά μέσον όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας. Τα μέλη της ένωσης εργαζομένων της Ford στις ΗΠΑ, εισπράττουν περίπου 27,31 δολ. την ώρα.

Οι μετοχές της Ford σημείωσαν απώλειες 9 σεντς, φθάνοντας στα 6,69 δολ. η μία στις 4:19 μ.μ. στη Ν. Υόρκη. Φέτος, έχουν υποχωρήσει 13%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα