ConocoPhillips: Προς δαπάνη 10 δισ. δολ. για παραγωγή LNG στην Αυστραλία

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 10:17

ΠΟΣΟΝ έως 10 δισ. δολ., προκειμένου να διπλασιάσει τη δυναμικότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), στο εργοστάσιό της στην Αυστραλία, ενδέχεται να δαπανήσει η ConocoPhillips, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών των ΗΠΑ, για να καλύψει την αύξηση της ζήτησης η οποία αναμένεται να είναι διπλάσια παγκοσμίως έως το 2015.

Η εταιρεία ενδέχεται να κατασκευάσει δεύτερη μονάδα παραγωγής στο εργοστάσιο Darwin έως το 2013, χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο είτε από την πηγή της στο Sunrise ή το Caldita fields, ανοικτά των ακτών στα βόρεια της Αυστραλίας, σύμφωνα με την Laura Sugg, πρόεδρο του τοπικού σκέλους της ConocoPhillips, μιλώντας σήμερα στου δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια σύσκεψης. Μετά, ενδέχεται να φτιάξουμε και τρίτο σκέλος, είπε.

Η ConocoPhillips και οι συνεργάτες της, συμπεριλαμβανομένης της Santos Ltd. και της Eni SpA, δημιούργησαν νωρίτερα μέσα στο έτος το έργο ύψους 1,6 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,2 δισ. δολ. ΗΠΑ) για την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου 3,5 εκατ. τόνων ετησίως στο Darwin, με στόχο την προμήθεια δύο ιαπωνικών εταιρειών κοινής ωφελείας.

Η Ιαπωνία, η μεγαλύτερη αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, ψάχνει για νέες προμήθειες του καυσίμου σε μία περίοδο κατά την οποία αυξάνεται η ζήτηση στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Η Αυστραλία πέρυσι ήταν η πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο κα ενδέχεται να καλύψει το 30% των αναγκών της Ασία μέχρι το 2020, σύμφωνα με τον υπουργό Βιομηχανίας της χώρας, Ian Macfarlane τον μήνα που πέρασε. Η κυβέρνηση είπε τον Μάρτιο ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με τη βιομηχανία της χώρας ύψους 24 δισ. δολ. Αυστραλίας, για να τετραπλασιάσει τις εξαγωγές LNG, σε πλέον των 50 εκατ. τόνων ετησίως, μέσα σε μία δεκαετία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα