Μνημόνιο στα... επαγγελματικά ταξίδια των στελεχών της Deutsche Bank

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 20:27
UPD:20:30
REUTERS/Ralph Orlowski

Να περιορίσουν τα… επαγγελματικά τους ταξίδια καλεί τα στελέχη της Deutsche Bank o οικονομικός διευθυντής της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Γερμανίας.

«Είναι αναγκαίο να περιοριστούν τα μη απαραίτητα ταξίδια έως το τέλος του έτους. Με τη βοήθειά σας, θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους για τη μείωση των δαπανών» αναφέρει χαρακτηριστικά το memo, το οποίο κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στα στελέχη της τράπεζας.

Η μείωση των δαπανών για ταξίδια αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του σκληρού «μνημονίου» που υλοποιεί η Deutsche Bank, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Στόχος της εταιρείας είναι η διατήρηση των ετήσιων δαπανών κάτω του ορίου των 23 δισ. ευρώ, μέσω κυρίως της περικοπής τουλάχιστον 4.000 θέσεων εργασίας έως το τέλος του έτους.

Πάντως, οι δαπάνες για ταξίδια έχουν ήδη καταγράψει πτώση της τάξεως του 6%, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Τον προηγούμενο μήνα, ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank κάλεσε τους εργαζόμενους να υποβάλλουν προτάσεις για την περαιτέρω μείωση του κόστους. Το αποτέλεσμα; Τουλάχιστον 500 προτάσεις βρέθηκαν στο γραφείο των υπευθύνων σε διάστημα λίγο μόνων 24ώρων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα