Οι τράπεζες οδηγούν την ανάκαμψη σε Χ.Α. και Ευρώπη

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 13:59
UPD:14:00
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Εικόνα ανάκαμψης έχουμε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να προσπαθούν να εστιάσουν την προσοχή σε θετικές ειδήσεις. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος οι τράπεζες. 

Η επίσημη έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια είανι μία εξ αυτών, καθώς αναγνωρίζεται από τους περισσότερους ως ιστορική ημέρα συνολικά για την Ευρώπη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλές και σοβαρότατες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία από εδώ και εμπρός. 

Στο Χ.Α. η ικανοποίηση για την έξοδο αντανακλάται στην άνοδο του Γενικού Δείκτη. Στις 13:55 ώρα Ελλάδος ενισχύεται περίπου 1% στις 717,43 μονάδες. Ωστόσο τις επιφυλάξεις και ανησυχίες για την επόμενη ημέρα αποτυπώνει ο πολύ χαμηλός όγκος συναλλαγών, με την αξία του να περιορίζεται κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. 

Την παράσταση στο ελληνικό χρηματιστήριο κλέβουν οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται σχεδόν 2,4%. Ακολουθεί με κέρδη 2% ο κλάδος ταξιδιών και αναψυχής. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 την ίδια ώρα σημειώνει άνοδο 0,6%. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύονται 0,5% και 0,6% αντίστοιχα. Μεγαλύτερα είναι τα κέρδη για τον Dax στη Φραγκφούρτη που καταγράφει άνοδο 1%, ενώ σχεδόν αμετάβλητος μένει ο FTSE MIB στο Μιλάνο. 

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα