Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ' ΚΠΣ

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 14:34
UPD:14:52

Η πρόοδος εκταμιεύσεων των κοινοτικών κεφαλαίων, η πορεία δράσεων του συνολικού προγράμματος, τα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Γ' ΚΠΣ) και η παρακολούθηση της εφαρμογής των συστημάτων διαχείρισης και ελέγχου των προγραμμάτων, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν αύριο κατά την ένατη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του (Γ' ΚΠΣ) σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών .

Θα συζητηθούν επίσης, οι διαδικασίες μετάβασης στην προγραμματική περίοδο 2007-2013, οι προτάσεις αναθεώρησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων και οι νέες δράσεις. Ακόμα έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν θέματα σχετικά με τις ενισχύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα, οι δράσεις αστικής ανάπλασης και οι δράσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων.

Οι εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης θα αρχίσουν με ομιλία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και θα ακολουθήσει εισήγηση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια, προέδρου της Επιτροπής Παρακολουθησης του Γ' ΚΠΣ.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης, τις απογευματινές ώρες, θα συζητήσει θέματα σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2007-2013, την πρόοδο προετοιμασίας του θεσμικού πλαισίου και ζητήματα σχετικά με το συντονισμό των δράσεων της αγροτικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Παρακολούθησης, σε ό,τι αφορά τις νομικές δεσμεύσεις, ικανοποιητική επίδοση παρουσιάζουν τα προγράμματα της Αττικής, της Ανταγωνιστικότητας και της Κεντρικής Μακεδονίας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), της Απασχόλησης και του Νοτίου Αιγαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), της Πελοποννήσου στο Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο (ΕΓΤΠΕ), ενώ λιγότερο ικανοποιητική επίδοση παρουσιάζουν τα Προγράμματα της Κρήτης, του Βορείου Αιγαίου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου στο ΕΚΤ.

Σε ό,τι αφορά στο ποσοστό απορρόφησης, ικανοποιητική επίδοση παρουσιάζουν τα Προγράμματα της Αττικής και των Οδικών Αξόνων στο ΕΤΠΑ, της Εκπαίδευσης και της Απασχόλησης στο ΕΚΤ, της Κρήτης στο ΕΓΤΠΕ, ενώ λιγότερο ικανοποιητική επίδοση παρουσιάζουν τα Προγράμματα των Ιονίων Νησιών και του Περιβάλλοντος στο ΕΤΠΑ, της Δυτικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας στο ΕΚΤ και του Βορείου Αιγαίου στο ΕΓΤΠΕ.

Την 1/6/2006 η απορρόφηση σε απόλυτους αριθμούς είχε ανέλθει στα 14.906 εκατ. ευρώ Δημόσιας Δαπάνης (10.685 εκατ. ευρώ για τα ταμειακά και 4.221 εκατ. ευρώ για τα ΠΕΠ).

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα