Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του Μετρό σε Περιστέρι - Ανθούπολη

Ανάδοχος η κοινοπραξία F.C.C.Construction - J&P AVAX
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 15:19

Την υπογραφή της σύμβασης του έργου για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Περιστέρι και την Ανθούπολη, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 98 εκατ. ευρώ και ανάδοχος είναι η κοινοπραξία F.C.C.Construction - J&P AVAX.

Όπως είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσει η ανάπτυξη των εργοταξιακών χώρων και η νέα αυτή επέκταση θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2008.

Παράλληλα, εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας μεγάλου χώρου στάθμευσης καθώς και Σταθμού Μετεπιβίβασης από και προς λεωφορειακές γραμμές στον νέο τερματικό Σταθμό ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ.

Επίσης, πρόσθεσε ο υπουργός, η κατασκευή του Σταθμού ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στην κεντρική πλατεία του δήμου, δίδει τη δυνατότητα για την ενοποίηση και ουσιαστική ανάπλαση της πλατείας, με αντίστοιχη κυκλοφοριακή ρύθμιση της Λεωφ. Παναγή Τσαλδάρη. Όπως διευκρίνισε, το έργο συμπεριλαμβάνεται στην υπογραφείσα Σύμβαση και θα εκτελεστεί παράλληλα με τις εργασίες του Μετρό.

Επιπρόσθετα, όπως είπε ο υπουργός, χάρη στην μετατόπιση, λόγω των ακατάλληλων εδαφολογικών συνθηκών, του Σταθμού ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ κατά 350 μέτρα νοτιότερα, διασφαλίσθηκε η μελλοντική περαιτέρω επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς Κηπούπολη, Πετρούπολη και Ίλιον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα