ΓΓΚ: Παραπλανητικές πρακτικές για καταχωρήσεις σε διεθνείς διαφημιστικούς καταλόγους

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 15:32

Την ιδιαίτερη προσοχή των επαγγελματιών ζητεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο θέμα των καταχωρήσεων σε διαφημιστικούς καταλόγους, διότι από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή έχουν διαπιστωθεί παραπλανητικές πρακτικές που σχετίζονται με τουλάχιστον οκτώ εταιρείες με έδρα χώρες της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, έχει δεχθεί καταγγελίες για διαφημιστικούς καταλόγους των εταιρειών European City Guide (Ισπανία), World Wide Web Register (Ισπανία), Νοva Channel (Ελβετια), Trans World Business and Buyers - Intercable A.G. (Ελβετία), Eurodata (Ελβετία), World Hotel Guide (Γερμανία) και TVV Tele Verzeichnis Verlag Gmbh (Γερμανία) και Construct Data (Αυστρία).

Όπως έχει διαπιστωθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή, πολλές εκδοτικές εταιρείες εφαρμόζουν παραπλανητικές πρακτικές για την επίτευξη του στόχου τους. Συγκεκριμένα, ενώ προβάλουν προσφορές για δήθεν δωρεάν καταχωρήσεις, όταν οι ανυποψίαστοι επαγγελματίες υπογράψουν την αίτηση για καταχώρηση σε κατάλογο, λαμβάνουν τιμολόγια που τους ζητούν να πληρώσουν υψηλή ετήσια συνδρομή. Επιπλέον οι εταιρείες δεν δίνουν τη δυνατότητα υπαναχώρησης από την αίτηση εγγραφής στους καταλόγους, ασκώντας πολλές φορές πιέσεις για την εξόφληση της συνδρομής με την απειλή της προσφυγής στα δικαστήρια.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, ενημερώνει τους Ελληνες επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν υπογράψουν οποιαδήποτε αίτηση καταχώρησης της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους σε διαφημιστικούς καταλόγους που εκδίδονται σε χώρες κράτη - μέλη της ΕΕ. Ειδικότερα για τους παραπάνω καταλόγους οι επαγγελματίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπογράφουν οποιοδήποτε έγγραφο τούς παρέχουν οι συγκεκριμένες εταιρείες. Για περισσότερες πληροφορίες οι εταιρείες μπορούν να απευθύνονται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή στο τηλέφωνο 210 38.47.253 - 210 38 93 104.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα