Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 08:07

* ΕΞΠΡΕΣ: Επιχειρηματικές ευκαιρίες 400 εκ. ευρώ από το ΕΠΑΝ. Νέες δράσεις και προκηρύξεις αναμένονται εντός του επόμενου διμήνου.

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τραπεζικός γρίφος από Πειραιώς - Κύπρου. Αύριο στον Γ. Αλογοσκούφη η διοίκηση της κυπριακής τράπεζας.

* ΚΕΡΔΟΣ: Επί τάπητος φόροι - παροχές. Ενώ ο Επίτροπος κ. Αλμούνια προειδοποιεί, η κυβέρνηση προβληματίζεται για τις υποσχέσεις.

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αρχίζουν τα προβλήματα με τον προϋπολογισμό του 2007. Εμπόδιο η αρνητική τροπή στα δημόσια έσοδα μετά τον Απρίλιο φέτος.

Προϋπολογισμός 2007

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «το δύσκολο παζλ του προϋπολογισμού 2007 καλείται να συνθέσει η κυβέρνηση συνδυάζοντας τις συστάσεις της Κομισιόν για λήψη πρόσθετων μόνιμων μέτρων με τις δεσμεύσεις για ενίσχυση των κοινωνικά αδύναμων ομάδων. Την ευφορία από τον καλπασμό των εσόδων α' τριμήνου διαδέχεται έτσι η ανησυχία για την υλοποίηση του προϋπολογισμού 2006. Ο επίτροπος Χ. Αλμούνια, βλέπει πάντως το έλλειμμα φέτος στο 3% του ΑΠΕ, και στο 3,6% το 2007, αν δεν ληφθούν μέτρα».

Επενδυτικές προτάσεις

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «σε 370 εκ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των προσκλήσεων υποβολής επενδυτικών προτάσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο έχει εισέλθει στην τελική ευθεία υλοποίησης. Παράλληλα σχεδιάζονται νέες δράσεις που θα προκηρυχθούν εντός του επόμενου διμήνου και οι οποίες προέκυψαν μετά και την τελευταία, τρίτη, αναθεώρηση του προγράμματος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα