ΟΤΕ: Αλλαγές στον κανονισμό προσωπικού

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 09:24

ΕΞΙ αλλαγές στο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ) σχεδιάζει η διοίκηση του ΟΤΕ, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στην ΟΜΕ - ΟΤΕ από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Π. Βουρλούμη.

Οπως είναι γνωστό, η ΟΜΕ - ΟΤΕ έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να διαπραγματευτεί για τον ΓΚΠ, ενώ έχουν «παγώσει» και οι διαπραγματεύσεις και για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η διοίκηση του ΟΤΕ, πάντως, καλεί εκ νέου την Ομοσπονδία σε συζήτηση για τον ΓΚΠ στις 27 Ιουνίου και μιλά ειδικότερα για τις εξής 6 αλλαγές:

1. Θέσπιση Κώδικα Πειθαρχικού Ελέγχου, ως προσαρτήματος πλέον του ΓΚΠ.

2. Κατάργηση των βαθμών του προσωπικού (Α, Β, Γ κ.λπ.), καθώς, όπως αναφέρει στην επιστολή της η διοίκηση, δεν έχουν πλέον καμία σημασία.

3. Αυτόματη καθυστέρηση της μισθολογικής εξέλιξης από 1 έως 4 έτη ανάλογα με την αξιολόγηση ή την πειθαρχική ποινή.

4. Σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού, που θα καθορίζεται με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου.

5. Τροποποίηση του άρθρου 10 που αφορά στην επιλογή προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης.

6. Ο ΟΤΕ έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει στελέχη από την αγορά για την πλήρωση θέσεων ευθύνης. Τα στελέχη αυτά θα διέπονται αποκλειστικά από την ατομική σύμβαση εργασίας τους.

Στο μεταξύ, με σκληρούς χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε εναντίον της διοίκησης του ΟΤΕ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την ΟΜΕ - ΟΤΕ. Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Π. Βουρλούμης, «με τη συγκατάθεση φυσικά της κυβέρνησης, λειτουργεί ως γενίτσαρος, καθώς, ενώ έχει διοριστεί από το Δημόσιο, το μόνο ρόλο που ξέρει να παίζει είναι πώς να δώσει τον ΟΤΕ στους ιδιώτες».

Τ.Η.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα