Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 11:13
UPD:11:16

Κάππα Χρηματιστηριακή: «Η εμπιστοσύνη των επενδυτών φαίνεται να οικοδομείται καθώς σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις στον κλάδο των τραπεζών αναβιώνουν το ενδιαφέρον για την αγορά».

Sarros Securities: «Οι ευρωπαϊκές αγορές αντίθετα πραγματοποίησαν κέρδη μετά τις ειδήσεις για εξαγορές και συγχωνεύσεις μεταξύ εταιριών όπως η Siemens, η Nokia και η ITV. Αντίστοιχο κλίμα επικράτησε και στην ελληνική αγορά με κυρίαρχο θέμα τις διεργασίες γύρω από την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας. Υποψήφιοι μεταξύ άλλων η Credit Agricole και η Τράπεζα Κύπρου. Το αρνητικό κλείσιμο στις αγορές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας ενδεχομένως να δημιουργήσει αναταράξεις στις ευρωπαϊκές αγορές, για αυτό συνιστάται προσοχή στις όποιες επενδυτικές κινήσεις».

Praxis Securities: «Το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας αναμένεται να εστιαστεί σήμερα στην έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων της Εθνικής Τράπεζας καθώς επίσης στις εξελίξεις στο θέμα της διεκδίκησης της Εμπορικής Τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι το ενδιαφέρον για την εγχώρια αγορά θα είναι αυξημένο. Από την άλλη πλευρά όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε το εύθραυστο διεθνές περιβάλλον καθώς και τη διατήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα».

Aspis Bank: «Ο δείκτης Dow Jones κινήθηκε πτωτικά χθες καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου προκάλεσε απώλειες στις τιμές των πετρελαϊκών μετοχών. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να κινηθούν πτωτικά σήμερα. Στην εγχώρια αγορά, δεν αποκλείουμε κάποιες ρευστοποιήσεις κερδών, αλλά θεωρούμε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα παραμείνει ισχυρό καθώς η Τράπεζα Κύπρου φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας».

Fortius Finance: «Μπορεί ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ, Cosmote) και αυτός της τεχνολογίας (Intracom) να επηρεάσθηκαν θετικά από τη σύμπραξη Nokia και Siemens, αλλά το ενδιαφέρον παρέμεινε στραμμένο στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, λόγω των επικείμενων ανακατατάξεων και ανακατανομών μεριδίων. Αναμφίβολα το ενδιαφέρον αναμένεται να εστιασθεί σήμερα στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, όπου ξεκινά η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της τράπεζας για την αύξηση ύψους €3δισ. http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/20/1204627.htm , αλλά και στις εξελίξεις στην Εμπορική Τράπεζα μετά την πρόθεση της Τράπεζας Κύπρου να καταθέσει αντιπροσφορά http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/20/1204620.htm .

»Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα αρχικά, με το εύρος της κίνησης να καθορίζεται από την ανάκαμψη ή μη της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές. Από τεχνικής απόψεως, ζητούμενο για σήμερα είναι η διακράτηση των 1.970 μονάδων για το FTSE/ASE-20.

Euroxx: «Θετική η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με τον γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους να καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1,47%, ενώ από τους επιμέρους δείκτες ξεχώρισαν οι FTSE-40 και FTSE-80. Ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Στην Ευρώπη το κλίμα ήταν θετικό για το σύνολο των κυριότερων χρηματιστηριακών δεικτών, σε αντιδιαστολή με τις αγορές της Ασίας και Αμερικής οι οποίες έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος.

»Για σήμερα εκτιμάται ότι ο κλάδος των τραπεζών θα μονοπωλήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας και την εμφάνιση της Τράπεζας Κύπρου ως υποψηφίου αγοραστή, παρόλα αυτά η συνολική κίνηση του Χ.Α. θα είναι μάλλον σταθεροποιητική στα τρέχοντα επίπεδα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα