Panafon-Vodafone : 20,7% το καθαρό περιθώριο κέρδους

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2001 09:23

Σε 287,9 δισ. δρχ. (844,9 εκατ. ευρώ) ανήλθε ο κύκλος εργασιών της Panafon-Vodafone την δωδεκάμηνη χρονική περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2001, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 6,6% έναντι της αντίστοιχης προηγούμενης χρονικής περιόδου.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 132,3 δισ. δρχ. (387,9 εκατ. ευρώ), μια αύξηση σε ποσοστό 13,9%.

Τα περιθώρια κέρδους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες φθάνοντας στο 45,9% από 43%, αντανακλώντας - όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση - την αύξηση της παραγωγικότητας και την αντίστοιχη της αποτελεσματικότητας λειτουργίας της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 59,7 δισ. δρχ. (175,3 εκατ. ευρώ), ποσόν που αντιστοιχεί σε αύξηση 6,4%, ενώ το καθαρό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 20,7%.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Panafon-Vodafone Γιώργος Κορωνιάς, είπε :

«Η εταιρεία, έχει αποδείξει την ικανότητά της να αναπτύσσεται, παρουσιάζοντας κερδοφορία και παρέχοντας αξία προς τους μετόχους της, σε μία εποχή ιδιαίτερα έντονου ανταγωνισμού. Η βελτίωση των λειτουργικών περιθωρίων που είναι τα υψηλότερα στον ελληνικό κλάδο των τηλεπικοινωνιών, δυναμώνει περαιτέρω την ηγετική θέση της εταιρείας στην αγορά.

Οι νέες δραστηριότητες που ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια του έτους, βρίσκονται σε απόλυτη συνάρτηση με την στρατηγική της εταιρείας για επέκταση εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, με την υποστήριξη του ομίλου Vodafone.

Είμαστε προσηλωμένοι σε μία υγιή, κερδοφόρο και δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας, που θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την επενδυτική μας ευελιξία και να υλοποιήσουμε τα στρατηγικά μας σχέδια, που είναι προς όφελος των συνδρομητών μας, των εργαζομένων, της κοινωνίας και οπωσδήποτε των μετόχων μας», κατέληξε ο κ. Κορωνιάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα