Ανάκαμψη στη Wall Street- σε υψηλά 13 μηνών το δολάριο

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 00:06
UPD:00:10
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Εικόνα ελαφράς ανάκαμψης είχαμε σήμερα στη Wall Street, χάρη στις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και τον περιορισμό των φόβων για διάχυση της τουρκικής κρίσης. Το ράλι της τουρκικής λίρας, που ανατιμήθηκε περίπου 8% έναντι του δολαρίου, μετά τη βουτιά της Δευτέρας σε διψήφιο ποσοστό, συνέβαλε σε αυτή την κατεύθυνση. 

Το αμερικανικό νόμισμα πάντως παραμένει σε υψηλά 13 μηνών έναντι ενός «καλαθιού» με τους έξι μεγαλύτερους ανταγωνιστές του στην αγορά. Το ακριβό δολάριο περιορίζει τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών, καθώς θεωρείται τροχοπέδη για τις εξαγωγές, σε μία περίοδο μάλιστα, κατά την οποία οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς και κυρώσεις και έρχονται αντιμέτωπες με αντίποινα. 

Υπό τις συνθήκες αυτές, ο Dow Jones με τα 30 βαριά χαρτιά της αμερικανικής αγοράς έκλεισε με άνοδο 0,45%. Tόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq ενισχύθηκαν περίπου 0,65%. 

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν τεχνολογικές και τράπεζες. Στον αντίποδα υπό πίεση παρέμειναν οι ενεργειακές και οι μεταλλευτικές βιομηχανίες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα