Αλογοσκούφης: Δικαιώνεται πλήρως η απογραφή

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 13:28
UPD:13:31

Με τον προϋπολογισμό του 2007 θα συνεχίσουμε την προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής με έμφαση στον περιορισμό των δαπανών και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Αυτά είναι τα διαρθρωτικά μέτρα που χρειάζεται να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειώσει ακόμη περισσότερο τα ελλείμματα, πρόσθεσε. Όπως γνωρίζετε, συνέχισε ο υπουργός, έχουμε την υποχρέωση, σταδιακά μέχρι το 2010, να βρεθούμε σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. «Αυτό θα γίνει με την πολιτική της ήπιας προσαρμογής. Μια πολιτική, η οποία έχει πετύχει και που έχει δώσει τη δυνατότητα στην ελληνική οικονομία και να αναπτυχθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/20/1204765.htm ο κ. Αλογοσκούφης είπε τα εξής: «Είναι σαφές ότι αναγνωρίζονται από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Αλμούνια και η αναγκαιότητα της αποκατάστασης της δημοσιονομικής διαφάνειας, δηλαδή δικαιώνεται πλήρως η δημοσιονομική απογραφή, και οι πολύ μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει για τη μείωση του ελλείμματος, ώστε φέτος να βρεθούμε κάτω από το 3% του ΑΕΠ».

O κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι η κατάσταση στα δημόσια οικονομικά και στην πορεία υλοποίησης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης ήταν δραματική το Μάρτιο του 2004, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα.

«Η απορρόφηση του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης έχει διπλασιασθεί, αλλά, βεβαίως, για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος, από την αβελτηρία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, θα χρειασθεί ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες στο μέλλον», υπογράμμισε ο υπουργός.

Οι προσπάθειες για την αξιοποίηση του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης προχωρούν παράλληλα με το σχεδιασμό του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, όπου οι αδυναμίες του παρελθόντος θα έχουν διορθωθεί πλήρως, πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα