Νέα μεγάλη πτώση για το πετρέλαιο

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 21:21
UPD:21:22
REUTERS/REUTERS FILE PHOTO

Υπό νέα ισχυρή πίεση βρίσκονται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο στοιχείων που δείχνουν αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ, αλλά και των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, την κορυφαία, μαζί με την Κίνα, καταναλώτρια ορυκτών καυσίμων στον κόσμο.

Η τιμή του αμερικανικού αργού βρέθηκε να υποχωρεί έως και 3% κοντά στα 65 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στις 21:15 ώρα Ελλάδος καταγράφει πτώση 1,6% στα 66,56 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο η τιμή του αργού τύπου μπρεντ υποχώρησε έως και 2% και έκλεισε με πτώση 1,15% στα 71,97 δολάρια.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα η παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε συνολικά κατά 41.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο, παρά το γεγονός ότι κινήθηκε πτωτικά στο ισχυρότερο μέλος του καρτέλ, τη Σαουδική Αραβία. 

Αναλυτές εκτιμούν ότι το πετρέλαιο θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις το προσεχές διάστημα, εξαιτίας των αναταράξεων που προκαλεί στις αγορές η τουρκική κρίση, αλλά και της αισθητής ανατίμησης του δολαρίου. Η πορεία του αμερικανικού νομίσματος και των τιμών των εμπορευμάτων τείνει να είναι αντίθετη. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα