Αύριο η Παγκόσμια Ημέρα της Υδρογραφίας

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 19:09

Αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου 2006 θα εορτασθεί για πρώτη φορά η «Παγκόσμια Ημέρα της Υδρογραφίας», μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Διεθνής Υδρογραφικός Οργανισμός, στην έδρα του οποίου στο Μονακό έχουν προγραμματισθεί διάφορες εκδηλώσεις με θέμα τα «Ογδόντα πέντε χρόνια συνεισφοράς του Διεθνούς Υδρογραφικού Οργανισμού (International Hydrographic Organization - IHO) στην ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοίας».

Το Διεθνές Υδρογραφικό Γραφείο ιδρύθηκε την 21η Ιουνίου 1921 με σκοπό την ασφαλέστερη και ευκολότερη ναυσιπλοία. Σήμερα μετά από ογδόντα πέντε χρόνια λειτουργίας, ο Διεθνής Υδρογραφικός Οργανισμός είναι ένας διακυβερνητικός Οργανισμός που αποτελείται από εβδομήντα έξι κράτη και συντονίζει, θέτει τα πρότυπα και προωθεί τη συλλογή, απεικόνιση και διασπορά των ναυτιλιακών πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι το 2002 εξελέγη ο πρώην διοικητής της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας, Αντιναύαρχος (ε.α.) Α. Μαράτος ΠΝ πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Υδρογραφικού Οργανισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα