«Μαγικοί καθρέπτες» και «έξυπνα υφάσματα» στον κλάδο της ένδυσης

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 21:13

Ενας μαγικός καθρέφτης, ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο από μια εταιρεία στην Οσάκα της Ιαπωνίας, αναμένεται στην παγκόσμια αγορά ένδυσης. Ο ενδιαφερόμενος στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και βλέπει πως θα είναι με διάφορα μοντέλα ρούχων, τα οποία δεν χρειάζεται καν να τα δοκιμάσει.

Αλλη μια επανάσταση στον κλάδο αποτελούν τα «έξυπνα υφάσματα» με δυνατότητες διαχείρισης της υγρασίας και της θερμότητας, εντομοαπωθητικά, αυτά που απορροφούν τις οσμές, και για τους πιο τολμηρούς, αυτά που εξωτερικεύουν τα συναισθήματα, αλλάζοντας χρωματισμό ανάλογα με τη διάθεση των ιδιοκτητών τους.

Υπάρχουν και έξυπνα υφάσματα που σχεδιάζονται με τη βοήθεια νανοσωματιδίων. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζουν εκείνα που έχουν σχεδιασθεί με γνώμονα την ασφάλεια σε όλες τις εκφάνσεις: από την οδική ασφάλεια έως την προστασία από τη ρύπανση.

Νήματα υψηλής τεχνολογίας προσαρμόζονται στις περιβαλλοντικές συνθήκες κάνοντας τον ρουχισμό πιο άνετο από ποτέ. Οι κατασκευαστές ελπίζουν ότι στο μέλλον θα παράγονται ρούχα που θα μπορούν να προσαρμόζονται αυτόματα, όταν οι καιρικές συνθήκες αλλάξουν.

Αναφορά στους «μαγικούς καθρέπτες», όπως και στα «έξυπνα υφάσματα» έγινε κατά τη σημερινή 2η μέρα των εργασιών του 22ου παγκόσμιου συνεδρίου ένδυσης που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην ενότητα για τις «τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της ένδυσης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα