Wall Street: Η Τουρκία έβαλε stop στο ανοδικό ράλι του Nasdaq

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 23:51
UPD:23:52
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σημαντικές απώλειες εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω των γεωπολιτικών ανησυχιών, οι οποίες οδηγούν σε αναταράξεις την τουρκική οικονομία.

O βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,77% στις 25.313 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,67% στις 7.839 μονάδες και ο S&P 500 κατέγραψε μείωση κατά 0,71% στις 2.833 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη αρνητική συνεδρίαση του τεχνολογικού κλάδου, μετά από οκτώ συνεχόμενες ανοδικές ημέρες.

Της σημερινής πτώσης ηγήθηκε ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές των Bank of America, Goldman Sachs και Morgan Stanley να διολισθαίνουν κατά τουλάχιστον 1%. Στο «κόκκινο» έκλεισε και ο τεχνολογικός κλάδος, με τις μετοχές των Facebook, Alphabet και Amazon να καταγράφουν πτώση.

«Πρόκειται για μία κλασική, ενστικτώδη αντίδραση της αγοράς» παραδέχθηκε ο Κουίνσι Κρόσμπι, αναλυτής της Prudential Financial. Κατά τον ίδιο πάντως, το ζήτημα της Τουρκίας δεν είναι «κάτι το καινούριο» και επομένως, η αντίδραση της Wall Street είναι «κάπως υπερβολική».

Η λίρα υποχώρησε την Παρασκευή κατά 20% διολισθαίνοντας σε νέο ιστορικό χαμηλό, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να διπλασιάσει τους δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη σήμανε συναγερμό στις διεθνείς αγορές, με τους αναλυτές να εκφράζουν φόβους μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες ευάλωτες χώρες.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα