Η&Μ: 12% υψηλότερα κέρδη μετά την επέκταση σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 10:01

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 12%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Hennes & Mauritz AB, η οποία ανταγωνίζεται την Ιnditex SA, για τη θέση της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων στην Ευρώπη, μετά την αύξηση των καταστημάτων της κατά περίπου 50 σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου, αναρριχήθηκαν στα 2,65 δισ. κορώνες (363 εκατ. δολ.) ή 3,2 κορώνες ανά μετοχή, από 2,36 δισ. κορώνες ή 2,85 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 2,6 δισ. κορώνες. Οι πωλήσεις της Hennes & Mauritz AB, σημείωσαν αύξηση 10%, φθάνοντας στις 17,06 δισ. κορώνες.

Η H&M, η οποία αντλεί το 1/3 των πωλήσεών της από τη Γερμανία, αύξησε τα καταστήματά της σε αυτήν την αγορά, όπως και στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και την Πολωνία, πέρυσι. Η εταιρεία διέθετε 1.244 καταστήματα στα τέλη Μαΐου και σκοπεύει να αυξήσει το σύνολό τους κατά 13% την τρέχουσα χρήση.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Η&Μ, Rolf Eriksen, 61 ετών, πέτυχε κερδοφορία ρεκόρ, με τη μείωση του κόστους. Η εταιρεία προσέλαβε τους σχεδιαστές Viktor & Rolf για τη δημιουργία κολεξιόν ρούχων για άνδρες και γυναίκες που θα πωληθούν τον Νοέμβριο. Η διάσημη τραγουδίστρια Madonna, θα φορέσει ρούχα που έχουν σχεδιαστεί H&M κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στις 21 Μαΐου.

Την εβδομάδα που πέρασε η Inditex είπε ότι τα κέρδη της το τρίμηνο έως και τις 30 Απριλίου αυξήθηκαν 20% και οι πωλήσεις της σε ποσοστό της τάξης του 22%. Η Inditex αντλεί περίπου το ήμισυ των εσόδων της από την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου ο πιο ζεστός καιρός, τόνωσε τις πωλήσεις της ανοιξιάτικης κολεξιόν, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Αυτό, ήταν το δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο, κατά το οποίο η ισπανική Inditex με την αλυσίδα καταστημάτων Zara, εμφάνισε κέρδη, υπερβαίνοντας την αύξηση των κερδών της H&M.

Οι μετοχές της H&M υποχώρησαν 0,8%, φθάνοντας χθες στις 258,5 κορώνες η μία στη Στοκχόλμη. Πέρυσι, σημείωσαν απώλειες 3%, περίοδο κατά την οποία οι μετοχές της Inditex, σημείωσαν άνοδο 43%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα