Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 10:19
UPD:10:41

Praxis Securities: «Το θετικό κλείσιμο των κυριοτέρων διεθνών αγορών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού ενδέχεται να οδηγήσει σε θετική περιοχή την εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε την διατήρηση της υψηλής μεταβλητότητας στο διεθνές περιβάλλον γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο των βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεων».

Fortius Finance: «Αν και η χθεσινή πτώση μπορεί να αποδοθεί εν μέρει στις αθρόες πωλήσεις δικαιωμάτων της Εθνικής Τράπεζας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/21/1205121.htm από τους μετόχους που δε θέλουν να συμμετάσχουν στην αύξηση, τουλάχιστον προβληματισμό προκάλεσε η υποχώρηση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε και στην κορυφή των κλαδικών απωλειών.

»Κατά τη γνώμη μας, η φάση συγχωνεύσεων και εξαγορών και στρατηγικών την οποία δείχνει να διανύει το ελληνικό χρηματιστήριο, θα του προσδώσει μια νέα ανοδική δυναμική στην περίπτωση αυτή που δε θα αναζητηθούν σημαντικά νέα κεφάλαια από το εσωτερικό. Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε αρχικά την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, με ζητούμενο την άνοδο του FTSE/ASE-20 πάνω από την αντίσταση των 1.970 μονάδων».

Euroxx: «Με απώλειες ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε ο FTSE-20 με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να οδηγεί την πτώση, στον αντίποδα κινήθηκε ο FTSE-80 ο οποίος έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,39%. Στην Ευρώπη το κλίμα ήταν καλό για το σύνολο των κυριότερων χρηματιστηριακών δεικτών, στην Ασία επικράτησαν πτωτικές τάσεις, ενώ στην Αμερική η εικόνα ήταν μικτή. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί σταθεροποιητικά, στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με αυξημένες πιθανότητες ήπιας διόρθωσης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα