Ahold: 76% η αύξηση των κερδών από το σκέλος της στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 10:42

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 76%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Royal Ahold NV, της ολλανδικής ιδιοκτήτριας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Stop & Shop στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα της βελτίωσης των κερδών του σκέλους διανομής τροφίμων της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 236 εκατ. ευρώ (298 εκατ. δολ.) από 134 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας λιανικής τροφίμων, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα λειτουργικά κέρδη του σκέλους τροφίμων στις ΗΠΑ της Ahold, που εδρεύει στο Αμστερνταμ, σχεδόν τετραπλασιάστηκαν στα 80 εκατ. δολάρια.

Πέρυσι, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Anders Moberg, αποφάσισε να διαχωρίσει το U.S. Foodservice και να κλείσει τα μη κερδοφόρα συμβόλαια, με στόχο την αύξηση των κερδών. Αυτό, βοηθά στην εξισορρόπηση της μείωσης των πωλήσεων στα καταστήματα της Ahold, η οποία πρέπει να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα της Wal-Mart Stores Inc. Τον περασμένο μήνα, ο Moberg, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τις πωλήσεις στο σύνολο του έτους, κατά το ήμισυ.

Η εταιρεία προέβλεπε ότι τα λειτουργικά κέρδη θα ήταν τουλάχιστον στο 1,7% των πωλήσεων φέτος στο U.S. Foodservice, το οποίο η Ahold διαχωρίζει στο σκέλος πελατών της όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία και σε ένα άλλο, που επικεντρώνεται στις αλυσίδες ταχείας εστίασης. Για περισσότερα από τρία χρόνια, γινόντουσαν λάθος λογιστικοί υπολογισμοί στο U.S. Foodservice, τους οποίους η εταιρεία αποκάλυψε τον Φεβρουάριο του 2003.

Χθες οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 1 σεντ, φθάνοντας στα 6,58 ευρώ η μία στο Αμστερνταμ. Φέτος, σημείωσαν άνοδο 4%, μετά την άνοδο 11% που σημείωσαν το 2005, την πρώτη άνοδο από το 2000. Η Ahold, έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 10,2 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα