Αύξηση αφίξεων άνω του 5% από τη Ρωσία

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα και από Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο
Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 12:28
UPD:12:34
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Από την έντυπη έκδοση 

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα πάνω από 5% αναμένουν οι τουριστικοί πράκτορες, σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου του ΕΟΤ στη Ρωσία. Εκτός από τη Ρωσία, πάντως, θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται τόσο από τη Γερμανία όσο και από τη Μεγάλη Βρετανία. 

Στο «ρωσικό μέτωπο», ο Γιώργος Μασμανίδης, γενικός διευθυντής της Mouzenidis Travel Greece, που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο στην αγορά της Ρωσίας, δήλωσε ότι «η ζήτηση παραμένει στα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κρατήσεων μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου παραμένει ικανοποιητικός».

Από την πλευρά της η Μαρίνα Μακάρκοβα, προϊσταμένη του τμήματος δημοσίων σχέσεων του τουριστικού πράκτορα Coral Travel, επιβεβαιώνει επίσης ότι υπάρχουν ήδη αιτήσεις για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την ANEX Tour, η ζήτηση για τουριστικά πακέτα στην Ελλάδα παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, αλλά αυτή τη σεζόν οι πελάτες κάνουν περισσότερες κρατήσεις σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.

Η μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων για την Ελλάδα (+40%) καταγράφηκε στην TUI Russia. Στην Intourist, επίσης, σημειώνεται αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα κατά περίπου 10%, στην Biblio-Globus κατά 12,6% και στην PEGAS Touristik κατά 15% έως 20%. Σε ό,τι αφορά τους προορισμούς που επιλέγουν οι Ρώσοι, οι πιο δημοφιλείς είναι η Κρήτη και η Ρόδος και ακολουθούν η Κέρκυρα, η Κως και η Ζάκυνθος. Τα ηπειρωτικά θέρετρα της Ελλάδας είναι επίσης σε ζήτηση.

Σύμφωνα με τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, αυτή τη σεζόν οι ανταγωνιστές της Ελλάδας στη ρωσική αγορά είναι η Τουρκία, η Κύπρος, η Ισπανία και η Ιταλία. Συγκεκριμένα, στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται οι πιο οικονομικοί προορισμοί της Μεσογείου, δηλαδή η Τουρκία, η Τυνησία και τα εγχώρια τουριστικά θέρετρα της Ρωσίας, για λόγους κόστους. Κατόπιν ακολουθούν οι πιο premium προορισμοί, δηλαδή η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία που έχουν υψηλότερες τιμές, με τη χώρα μας να ξεχωρίζει με τουριστικό μερίδιο 8%, όταν Κύπρος και Ισπανία κατέχουν το 4%-4,5%.

Εν τω μεταξύ, σημαντική αύξηση στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής για πακέτα διακοπών καταγράφει η γερμανική Alltours, με την Ελλάδα να κυριαρχεί. Σύμφωνα με τον tour operator, που έχει βάση στο Ντίσελντορφ, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική ανάκαμψη των last minute κρατήσεων για πακέτα διακοπών με πτήσεις. 

Ο Μάρκους Ντάλντρουπ, διευθύνων σύμβουλος της Alltours, επισήμανε ότι η αύξηση αυτή διαμορφώνεται πάνω από 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Την ίδια ώρα η Ελλάδα αντέχει την πίεση από την Τουρκία και την Αίγυπτο, όσον αφορά την προσέλκυση τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφεται αύξηση 66% στις κρατήσεις διακοπών από το Ηνωμένο Βασίλειο για την Τουρκία, ενώ και οι κρατήσεις για την Αίγυπτο είναι αυξημένες κατά 51%. Αντίθετα, οι κρατήσεις για Ισπανία και Πορτογαλία παρουσιάζουν μείωση κατά 2,5% και 0,2% αντίστοιχα.  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα