Σε «μάχη» Texas Pacific και Macquarie για την PCCW

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 12:59

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσόν των 50 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (6,4 δισ. δολ.) ενδέχεται να προσφέρει η Texas Pacific Group για την εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών του Χονγκ Κονγκ, PCCW Ltd., που προετοιμάζεται να ανταγωνιστεί την Macquarie Bank Ltd., σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το σχέδιο, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

H αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Texas Pacific, η οποία νωρίτερα συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο στην PCCW, ενδέχεται να κάνει προσφορά για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων των τηλεπικοινωνιών και των μέσω της εταιρείας, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση.

Η Macquarie, ο μεγαλύτερος χρηματιστηριακός οίκος της Αυστραλίας, σκέφτεται να δημιουργήσει έναν όμιλο εταιρειών για να κάνει τη δική του προσφορά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στο Σύδνεϋ.

Η PCCW ενδέχεται να είναι ελκυστική, καθώς έχει σταθερό εισόδημα από 2,56 εκατ. συνδρομητές τηλεφώνων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση του χρέους ή για μερίσματα. Οι μετοχές της κινήθηκαν πτωτικά από το 2000 που σημείωσαν άνοδο 96%, μετά την αποτυχία των επενδύσεων στο Internet και την αντίστοιχη του Richard Li να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των επενδυτών για την αύξηση των κερδών.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της ΡCCW ανεστάλη σήμερα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Χθες, σημείωσαν άνοδο 8,3%, φθάνοντας στα 5,20 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι την προσέγγισαν για την αγορά περιουσιακών της στοιχείων. Η χρηματιστηριακή αξία της PCCW είναι 4,5 δισ. δολ. ΗΠΑ έναντι 28 δισ. δολ. που κατέβαλε ο Richard Li για την απόκτηση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών το 2000.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα