Θετικές προοπτικές δεκαετίας στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου

Dry bulk: Ενισχυμένοι οι ναύλοι και οι αξίες των πλοίων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Star Bulk Carriers Πέτρο Παππά
Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 09:40
UPD:09:41

Από την έντυπη έκδοση

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Σε καλές θάλασσες πλέει η αγορά χύδην ξηρού φορτίου, η οποία για πρώτη φορά έχει τόσο θετικές προοπτικές τα τελευταία δέκα χρόνια. Τον θετικό τόνο που εκπέμπει η αγορά των dry bulk περιέγραψε ο επικεφαλής της Star Bulk Carriers κ. Πέτρος Παππάς. Η εταιρεία, που ο στόλος της ξεπέρασε τα 100 πλοία, φτάνοντας τα 108, επένδυσε τους τελευταίους μήνες στην αγορά 34 σύγχρονων bulk carriers.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακής εταιρείας ο κ. Παππάς ανέφερε ότι οι προοπτικές της αγοράς είναι θετικές αφού και οι ναύλοι έχουν ενισχυθεί αλλά και οι αξίες των πλοίων.
Αιτίες, σύμφωνα με τον κ. Παππά, το γεγονός ότι η επέκταση του παγκόσμιου στόλου βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, ενώ παράλληλα η ανάπτυξη της ζήτησης ανά τονομίλια χαρακτηρίζεται θετική. Η Κίνα διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο αφού συνεχίζει να έχει ισχυρή ζήτηση για υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Σύμφωνα με τον κ. Παππά, η Star Bulk βρίσκεται στην καταλληλότερη θέση αυτή την περίοδο προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς.
Η πορεία της ναυλαγοράς το τελευταίο διάστημα ενισχύει τις εκτιμήσεις του κ. Παππά. Η αγορά κινείται κοντά στα υψηλά του έτους, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη μπει ο Αύγουστος που παραδοσιακά καταγράφεται κάμψη εξαιτίας της καλοκαιρινής ραστώνης. Την αγορά οδηγούν τα capes (τα οποία πάντως χθες και προχθές έκλεισαν με σημαντική πτώση).

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα