Sainsbury: Η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων σε τέσσερα χρόνια

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 13:35

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αύξηση των πωλήσεων σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών εμφάνισε η Τρίτη σε μέγεθος εταιρεία σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, J Sainsbury Plc, μετά την απόκτηση περισσοτέρων πελατών, αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών πώλησης, σε συνδυασμό με τις διαφημίσεις της εταιρείας με τον γνωστό σεφ Jamie Oliver.

Τα έσοδα στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, που έληξε στις 17 Ιανουαρίου, αύξηση 5,7%, εξαιρουμένης της βενζίνης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η αύξηση θα ήταν 5,4%.

H Sainsbury μείωσε τις τιμές σε περισσότερα από 1.000 είδη για να ανταγωνιστεί την Tesco Plc και ενδέχεται να ξεπεράσει τα καταστήματα Asda της Wal-Mart Stores Inc. και να καταστεί η δεύτερη σε μέγεθος αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Justin King, είπε σήμερα ότι οι πωλήσεις κατά την έναρξη του δευτέρου τριμήνου της χρήσης ήταν καλές, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του για τις τιμές του πετρελαίου και τον ανταγωνισμό.

Οι μετοχές της Sainsbury υποχώρησαν 3,75 πένες, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στις 319,25 πένες η μία στις 9:33 π.μ. στο Λονδίνο. Συνολικά το προηγούμενο έτος σημείωσαν άνοδο 12%, ενώ της Tesco 4%. Οι μετοχές της Wal-Mart έχουν υποχωρήσει 0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα