ΥΠΠΟ: Υποβολή προϋπολογισμών και απολογισμών από εποπτευόμενους φορείς

Επανεξέταση των προγραμματικών συμβάσεων του υπουργείου με διάφορους φορείς
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 15:01

Την υποβολή προϋπολογισμών και απολογισμών από όλους τους εποπτευόμενους από το υπουργείο Πολιτισμού φορείς, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών τους, αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, και Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομίας .

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης, στη συζήτηση δόθηκε προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των τρεχουσών λειτουργικών δαπανών του υπουργείου Πολιτισμού και αποφασίστηκε η σταδιακή αποπληρωμή των χρεών των παρελθόντων ετών, η επανεξέταση των προγραμματικών συμβάσεων που έχει το υπουργείο Πολιτισμού με διάφορους φορείς, και η υποβολή οικονομικών καταστάσεων για τα έσοδα και τις δαπάνες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε ότι το υπουργείο του έχει μια μεγάλη γκάμα εποπτευομένων φορέων και ανωνύμων εταιρειών, με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Στόχος, πρόσθεσε, είναι η εξοικονόμηση πόρων.

Επίσης, όπως είπε, κάθε νομός θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ επισήμανε ότι όσες προγραμματικές συμβάσεις υπάρχουν, άλλες έχουν υπογραφεί πριν μια πενταετία και άλλες πριν μια δεκαετία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα