Αγορές: Ήπια ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη, υποτονικό κλίμα στο Χ.Α.

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 14:17
UPD:14:19
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανοδικές τάσεις επικρατούν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στις μεγάλες ευρωπαικές αγορές μετοχών, με τους επενδυτές να αφήνουν κατά μέρος τις γεωπολιτικές ανησυχίες και να εστιάζουν στα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων και άλλες εταιρικές ειδήσεις. Την θετική τάση δεν καταφέρνει να ακολουθήσει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου το κλίμα είναι υποτονικό. 

Λίγο μετά τις 14:00 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,26% με την αξία των συναλλαγών να είνια μόλις 5 εκατ. ευρώ. Καταγράφονται δε τεχνικά προβλήματα στη μετάδοση των δεδομένων στους παρόχους. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,2%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύετα οριακά. 

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο κλάδος των πρώτων υλών (-3,6%), ενώ αντιθέτως κέρδη της τάξης του 0,5% εξασφαλίζει εκείνος του πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 με ελαφρά άνοδο υπερβαίνει τις 390 μονάδες. Μεγαλύτερα είναι τα κέρδη στο Λονδίνο, με τον FTSE 100 να ενισχύεται σχεδόν 1%, καθώς η φθηνή στερλίνα δίνει ώθηση στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του βρετανικού δείκτη. Άνοδο περίπου 0,2% παρουσιάζουν ο DAX στη Φραγκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι. 

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται πετρελαιοβιομηχανίες, τεχνολογικές και τράπεζες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα