Σε άνοδο μετοχές και πετρέλαιο με το βλέμμα στο Ιράν

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 13:47
UPD:13:48
REUTERS/MIKE STONE

Τις γεωπολιτικές εξελίξεις παρακολουθούν στενά οι επενδυτές, οι οποίοι προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στη διάθεση για ρίσκο και τα σενάρια εντάσεων. Η σημαντικότερη εξέλιξη είναι βεβαίως η επιβολή των νέων αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν, οι οποιές και δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου. Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκονται όμως και οι μετοχές, με οδηγό τους κλάδους ενέργειας και τραπεζών. 

Στις 13:35 ώρα Ελλάδος η τιμή του αργού τύπου μπρεντ παρουσιάζει άνοδο 1,25% στα 74,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ και η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται 0,9% στα 69,6 δολάρια το βαρέλι. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές θα επανέλθουν πολύ σύντομα κοντά στα 80 δολάρια εν μέσω σεναρίων για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. 

Στο μέτωπο των μετοχών ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 Europe καταγράφει άνοδο 0,6% με τις πετρελαϊκές, αλλά και τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Οι τελευταίες δέχονται ώθηση από τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα της UniCredit, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας.

Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας καταγράφει άνοδο 2%, στηρίζοντας έτσι και τον FTSE MIB στο Μιλάνο, που ενισχύεται 1%. Ο γερμανικός DAX, o γαλλικός CAC 40 και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφουν άνοδο περίπου 0,7% έκαστος. 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί τη διεθνή κατεύθυνση, αν και σε υποτονικό κλίμα. Ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο 0,3%. με την αξία των συναλλαγών να κινείται λίγο πάνω από τα 7 εκατ. ευρώ. 

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ανακάμπτει σήμερα ελαφρά, μετά τη μεγάλη χθεσινή πτώση του. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 1,159 δολάρια ανά ευρώ. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται πάντως έναντι των άλλων μεγάλων ανταγωνιστών του. Σε ναδίρ έντεκα μηνών υποχωρεί η στερλίνα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα