PCCW: Ανεστάλη πάλι η διαπραγμάτευση των μετοχών της

Μετά από άνοδο 11%
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 09:46

ΑΝΟΔΟ 11% σημείωσαν οι μετοχές της PCCW Ltd., μετά την επαναδιαπράγματευσή τους, πριν αυτή και πάλι ανασταλεί, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι Texas Pacific Group και η Macquarie Bank Ltd. προσφέρονται να αγοράσουν τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Χονγκ Κονγκ.

Η PCCW σχεδιάζει να κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις, όπως αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Χθες η εταιρεία επιβεβαίωσε την ταυτότητα των εταιρειών που ενδιαφέρονται και διέψευσε δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η εταιρεία επενδύσεων των ΗΠΑ, Texas Pacific προσφέρει περισσότερα από 50 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (6,4 δισ. δολ. ΗΠΑ) για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων τηλεπικοινωνιών και μέσων της PCCW και πως η Macquarie προσφέρει 40 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Οι επενδυτές πιστεύουν ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ της Texas Pacific και της Macquarie, της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Αυστραλίας, θα ωθήσει την τιμή για τα περιουσιακά στοιχεία της PCCW, σε υψηλότερα επίπεδα. Χθες, ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της PCCW, οι οποίες σήμερα σημείωσαν άνοδο 11%, φθάνοντας στα 6,75 δολ. Χονγκ Κονγκ στις 10:08 π.μ., μετά από άνοδο 5,80 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, που σημείωσαν νωρίτερα.

Οι μετοχές της Pacific Century Regional Developments Ltd., η οποία κατέχει περίπου το 1/5 των μετοχών της PCCW, σημείωσαν άνοδο 17% το πρωΐ στη Σιγκαπούρη και πριν από την αναστολή της διαπραγμάτευσης διαπραγματεύθηκαν 12% υψηλότερα. Ο πρόεδρος της PCCW ελέγχει την εταιρεία, μέσω της Pacific Century.

Επίσης, ανεστάλη και πάλι η διαπραγμάτευση των μετοχών της Sunday Communications Ltd., του σκέλους κινητής τηλεφωνίας της PCCW, μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους σήμερα. Στις 10:08 π.μ. οι μετοχές της Sunday σημείωσαν άνοδο 5,4%, φθάνοντας στα 59 σεντς του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ, στο Χρηματιστήριο της πόλης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα