Lafarge: Προς πώληση ζημιογόνου σκέλους της

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 10:01

ΣΤΗΝ πώληση του σκέλους με στέγες, ενδέχεται να προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής υλικών κτιρίων στον κόσμο, Lafarge SA, αξίας 2 δισ. ευρώ (2,5 δισ. δολ.) στο πλαίσιο σχεδίου της για αύξηση της κερδοφορίας με την έξοδο από μη κερδοφόρες δραστηριότητες.

Το κόστος των μειώσεων θα επιταχυνθεί και η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο για την αύξηση των κερδών ανά μετοχή στο 10% έως το 2008, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης κατά 8%, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Lafarge, Stephanie Tessier, μιλώντας σήμερα από το τηλέφωνο. Η εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι, σχεδιάζει επίσης να μειώσει το κόστος κατά 400 εκατ. ευρώ μέχρι το 2008 και να αυξήσει τη ρευστότητά της.

Το τμήμα της εταιρείας με τις στέγες ήταν το μόνο που εμφάνισε πέρυσι μείωση των κερδών, αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης στη Γερμανία, όπου και εδρεύει και εισπράττει πλέον του 1/5 των πωλήσεών του. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής Bruno Lafont, που βρίσκεται στη θέση αυτήν από τον Ιανουάριο, είπε ότι θα εξέλθει των δραστηριοτήτων εκείνων της εταιρείας, που δεν επιτυγχάνουν τους στόχους της διοίκησης.

Οι μετοχές της Lafarge, σημείωσαν χθες τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη CAC 40 στη Γαλλία, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg News, ότι οι δύο άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το θέμα, είπαν ότι η εταιρεία σκέφτεται να πουλήσει το σκέλος με τις στέγες και πως προσέλαβε ως σύμβουλο σε αυτήν την την πώληση την JPMorgan Chase & Co.

Οι μετοχές της Lafarge, σημείωσαν άνοδο 21%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 16,2 δισ. ευρώ, ενώ της ελβετικής ανταγωνίστριάς της, Holcim Ltd. σημείωσαν άνοδο 1,2% και της Cemex SA του Μεξικό, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα