Η επιστροφή του πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ

Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 13:58
UPD:13:59
REUTERS/Hamad I Mohammed

FILE PHOTO - Saudi billionaire Prince AlWaleed bin Talal looks on during a news briefing in Manama, May 8, 2012. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo

Επιστρέφει στη διεθνή αγορά ο πλέον γωστός επενδυτής της Σααουδικής Αραβίας. Ο λόγος για τον πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος τις τελευταίες δεκατίες έχει πραγματοποιήσει ηχηρές επενδύσεις σε κολοσσούς, όπως η Citigroup, το Twitter, η Lyft και η ξενοδοχειακή αλυσίδα Four Seasons. 

O  δισεκατομμυριούχος επενδυτής, ο οποίος ήταν μεταξύ των 11 πριγκίπων, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας κατά της διαφθοράς του βασιλείου και τελικά αφέσησαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε ότι επενδύει το ποσό των 270 εκατ. δολαρίων στη γαλλική εταιρεία υπηρεσιών streaming μουσικής Deezer. 

Είναι η πρώτη μεγάλη κίνησή του από τον Ιανουάριο, όταν ελευρεώθηκε ύστερα από τρίμηνη κράτηση. Όταν είχε αρχίσει η εκστρατεία κατά της διαφθοράς, πολλοί αμφέβαλαν για το εάν η οικονομική ελίτ του βασιλείου θα μπορέσει να δώσει εκ νέου το "παρών".

Ο Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ, ωστόσο, φρόντισε από τη στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος να προσπαθήσει να αναθερμάνει τις σχέσεις του με την ηγεσία του βασιλείου, προσφερόμενος να συμβάλλει οικονομικά στην προώθηση των σχεδίων του διαδόχου του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, να αναμορφώσει το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, γνωστών ως "Όραμα 2030". 

Πηγή: CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα