Aυστραλία: Δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σταμάτησαν να χρεώνουν τις πλαστικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων

Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 10:58
UPD:15:11
REUTERS/Steven Saphore

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί στην Αυστραλία η απόφαση των δύο μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας να σταματήσουν να χρεώνουν τους πελάτες τους για τις πλαστικές σακούλες.

Πρόκειται για τις αλυσίδες Woolworths και Coles, οι οποίες στα τέλη Ιουνίου απέσυραν τις πλαστικές σακούλες μίας χρήσης στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας να περιορίσει τη χρήση τους και άρχισαν να διαθέτουν έναντι αντιτίμου τσάντες πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες είναι επίσης πλαστικές, αλλά αντέχουν στο χρόνο. 

Η χρέωσή τους  (15 σεντς Αυστραλίας) είχε προκαλέσει την αντίδραση πολλών πελατών, με αποτέλεσμα οι δύο αλυσίδες να συμφωνήσουν να πάψουν να χρεώνουν τους πελάτες για τις συγκεκριμένες τσάντες επ' αόριστο. 

Η Greenpeace Αυστραλίας επέκρινε την απόφαση, την οποία χαρακτήρισε «προδοσία», υπογραμμίζοντας ότι θα αυξήσει τον όγκο των πλαστικών απορριμμάτων στο περιβάλλον, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλες οργανώσεις προστασίας τους περιβάλλοντος. Ωστόσο οι πελάτες φαίνεται να επικροτούν τη στάση των δύο εταιρειών. 

Πηγή: Reuters 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα