Kumho-Asiana: Πλειοδότης για την απόκτηση της Daewoo Engineering

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 13:24

ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣΕ για την απόκτηση της μεγαλύτερης ομοειδούς της, Daewoo Engineering & Construction Co., η Kumho-Asiana Group, έναντι των ανταγωνιστριών της, προχωρώντας στη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της Ν. Κορέας, φέτος.

Ο όμιλος, που ηγείται από την Kumho Industrial Co., θα αρχίσει αποκλειστικές συνομιλίες με τους πιστωτές για την απόκτηση του 72% της Daewoo, σύμφωνα με την κρατική Korea Asset Management Corp., η οποία διαχειρίζεται την πώληση, σε ανακοίνωσή της. Σε αυτήν, δεν αναφέρεται το πόσο προσφέρει η Kumho-Asiana για το μερίδιο, χρηματιστηριακής αξίας 3,3 τρισ. ουόν (3,4 δισ. δολ.).

Η εξαγορά από την Kumho-Asiana της Daewoo Engineering, της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Κορέας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σημαίνει ότι ο κλάδος των κατασκευαστικών εταιρειών ύψους 100 τρισ. ουόν της χώρας, θα συνεχίσει να ανακάμπτει από την ύφεση που προκάλεσε η οικονομική κρίση του 1997. Η Daewoo Engineering, της οποίας τα κέρδη σημείωσαν πέρυσι άνοδο 65%, ελέγχει το 8% του κλάδου.

Η Kumho-Asiana Group προσέφερε περίπου 6,6 τρισ. ουόν για το 72,1% της Daewoo Engineering, κάνοντας τη μεγαλύτερη προσφορά, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Chosun Ilbo στις 15 Ιουνίου, που επικαλείτο στελέχη που γνώριζαν την πώληση, αλλά προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η εξαγορά θα προσθέσει 5,9 τρισ. ουόν στα περιουσιακά στοιχεία της Kumho- Asiana, κατατάσσοντάς την στον 13 ο μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο από τη 18 η θέση που κατείχε. Στις δραστηριότητες της Kumho-Asiana, περιλαμβάνονται αεροπορικές υπηρεσίες, χερσαίες μεταφορές, ελαστικά, χημικά, κατασκευές και ασφάλειες.

Η πώληση της Daewoo είναι η μία από τις δύο μεγαλύτερες εμπορικές συναλλαγές που έγιναν φέτος στη Ν. Κορέα, μετά την εξαγορά ύψους 6,95 τρισ. ουόν της Kookmin Bank, για την απόκτηση του 70,9% της Korea Exchange Bank.

Οι μετοχές της Kumho Industrial έκλεισαν 2,4% χαμηλότερα, φθάνοντας στα 16.550 ουόν η μία στη Σεούλ, αφού νωρίτερα σημείωσαν άνοδο έως 8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα