Αν η Apple ήταν χώρα....

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 12:21
UPD:12:21
REUTERS/LUCAS JACKSON

Η Apple έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία υπερβαίνει το 1 τρισ. δολάρια, με τους αναλυτές να ποντάρουν μάλιστα σε περαιτέρω γιγάντωσή της. Τα μεγέθη της, όχι μόνο η κεφαλαιοποίησή της, αλλά και τα έσοδά της, το δυναμικό ή μισθοί, που καταβάλλει, είναι τόσο εντυπωσιακά, ώστε αρκετοί μπαίνουν στον πειρασμό να τα συγκρίνουν με... χώρες. 

BLOOMBERG.COM

Αν λοιπόν η Apple ήταν χώρα, με ποια θα έμοιαζε; Σε ανάλυσή του το Bloomberg, συγκεντρώνοντας στοιχεία για την Apple και αναζητώντας οικονομίες ανάλογου μεγέθους, βρίσκει ομοιότητες ακόμη και με την .... Ελλάδα. Αν συγκρίνουμε την κεφαλαιοποίηση του 1 τρισ. δολ. με όρους εθνικού πλούτου, τότε αυτή είναι συγκρίσιμη με τον ελληνικό. 

BLOOMBERG.COM

Τα ετήσια έσοδα της εταιρείας προσεγγίζουν εκείνα του Βελγίου, ενώ τα ποσά που καταβάλλει για μισθούς, τις αντίστοιχες δαπάνες της Δανίας. Το εξωτερικό της χρέος είναι σε επίπεδα ανάλογα με εκείνα της Κολομβίας, ενώ το δυναμικό της προσεγγίζει τον πληθυσμό της Γαλλικής Πολυνησίας. 

BLOOMBERG.COM
Πηγή: Bloomberg 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα