Wall Street: Έκλεψε την παράσταση η μετοχή της Apple

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 23:10
UPD:23:12
REUTERS/MIKE SEGAR

Τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street μονοπώλησε δικαιωματικά η Apple, η οποία κατέστη η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής εταιρεία, με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή του «τεχνολογικού» κολοσσού ενισχύθηκε κατά 3,2% τερματίζοντας στα 207,97 δολάρια, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή της αξία άνω του «φράγματος» του 1 τρισ. δολαρίων.

Από την Τρίτη, ημέρα δημοσίευσης των οικονομικών μεγεθών του β’ τριμήνου, η μετοχή της Apple έχει καταγράψει σωρευτικά κέρδη άνω του 8%.

«Είναι καλό για την αγορά να συμβαίνουν τέτοια ρεκόρ, καθώς παρέχουν ώθηση στο ευρύτερο επενδυτικό κλίμα» σχολίασε ο Μαρκ Τσαϊκίν, αναλυτής της Chaikin Analytics.

Την ίδια ώρα, όπως ήταν φυσικό, η Apple έδωσε ώθηση και στον τεχνολογικό Nasdaq, ο οποίος έκλεισε με άνοδο κατά 1,24% στις 7.802 μονάδες.

Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, από την πλευρά του, ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 2.827 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός Dow υποχώρησε κατά 0,03% στις 25.326 μονάδες.

Η πτώση του τελευταίου οφείλεται στην αναζωπύρωση των ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο, μετά την επιβεβαίωση πως οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής δασμών 25% σε κινεζικά προϊόντα, συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων.

«Η Κίνα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αντίμετρα προκειμένου να υποστηρίξει το εθνικό της συμφέρον» έσπευσε να απαντήσει το Πεκίνο, αντιδρώντας στις προθέσεις της Ουάσιγκτον.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα