Βαρύ κλίμα σε Χ.Α. και Ευρώπη

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 13:52
UPD:13:52
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι εμπορικές αντιπαραθέσεις και συνεχείς γεωπολιτικές εντάσεις περιορίζουν την όρεξη των επενδυτών για έκθεση στο ρίσκο διεθνώς. Σήμερα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης βρίσκονται στο κόκκινο, επηρεάζοντας άμεσα το κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου ούτως ή άλλως η αξία των συναλλαγών παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Είχαν προηγηθεί μεγάλες ρευστοποιήσεις και στις αγορές της Ασίας, ενώ με πτώση αναμένεται να ανοίξει σε λίγες ώρες και η Wall Street. 

Την ώρα που ΗΠΑ και Κίνα ανταλλάσσουν προειδοποιήσεις και ετοιμάζουν μέτρα και αντίμετρα, οι «ταύροι» μένουν μακριά από τις μετοχές, αφήνοντας χώρο  στις «αρκούδες». Στις 13:45 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει πτώση 0,9%,με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις να βρίσκονται στο στόχαστρο παρά την υποτίμησξη του ευρώ έναντι του δολαρίου. 

Τις ισχυρότερες πιέσεις στην Ευρώπη δέχονται οι γερμανικές μετοχές. Ο Dax καταγράφει πτώση 1,7%, καθώς δύο γερμανικοί κολοσσοί, οι Siemens και ΒΜW παρουσίασαν κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα και προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου. 

Απώλειες 1,6% εμφανίζει ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,2%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 είναι στο -0,9%. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γ.Δ. καταγράφει πτώση 1,2% στις 752,6 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών είναι μόλις 8.19 εκατ. ευρώ. Το χρηματιστήριο βρίσκεται εν αναμονή και των αποφάσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της Folli Follie.

naftemporiki.gr  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα