Για δεύτερη χρονιά θετικά τα αποτελέσματα του ΟΠΕ

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 17:38

Οι στόχοι που είχε θέσει ο ΟΠΕ το 2005 στο πλαίσιο των στρατηγικών του επιλογών, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, την ενδυνάμωση του πελατοκεντρικού του προσανατολισμού, την βελτίωση των σχέσεών του με όλους τους φορείς εξωστρέφειας της χώρας, καθώς και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, με τη στήριξη του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ Παναγιώτης Δρόσος στη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), παρουσία του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ, Αιμίλιου Στασινάκη.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΕ της εταιρικής χρήσης 2005 για δεύτερη χρονιά είναι θετικά. Πιο συγκεκριμένα, το σύνολο του ενεργητικού ανήλθε σε €10.329.386 και τα κέρδη χρήσεως σε €79.378,50.

Η εταιρική οικονομική χρήση 2005 έκλεισε με σύνολο εσόδων από ιδιωτικές εταιρείες €4.543.000 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 55% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σημειώθηκε αύξηση της δαπάνης για δράσεις του Οργανισμού από 3.200.000 ευρώ το 2004 σε 13.800.000 ευρώ το 2005.

Βασικά μεγέθη 2005

- Διπλασιασμός της ελληνικής παρουσίας, σε απόλυτους αριθμούς, σε επίπεδο εκθέσεων και επιχειρηματικών αποστολών.

- Αύξηση συμμετοχής των επιχειρήσεων κατά 80% στις δράσεις του ΟΠΕ σε σχέση με το 2004.

- Σχεδόν διπλασιασμός του πελατολογίου του Οργανισμού με παράλληλη προσέγγιση νέων κλάδων, όπως της υψηλής τεχνολογίας και των υπηρεσιών.

- Σχεδόν διπλασιασμός των εκθετών που συμμετέχουν σε ελληνικά περίπτερα.

- Ανάληψη νέων πρωτοβουλιών του ΟΠΕ όπως το Πρόγραμμα «kerasma», η διοργάνωση διεθνών Συνεδρίων, road-shows σε επιλεγμένες αγορές κ.ά.

- Δημιουργία business center και αξιοποίηση της σύνδεσης του Οργανισμού με αξιόπιστες πηγές του εξωτερικού για την παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών για σημαντικές αγορές και προϊόντα ή υπηρεσίες.

- Σχεδιασμός και υποβολή επιχειρησιακών προγραμμάτων 175 επιχειρήσεων, συνολικού ύψους € 9.343.199 ευρώ για δράσεις προβολής και προώθησης στις χώρες της Ε.Ε.

- Σημαντική αύξηση κοινοτικών πόρων για την χρηματοδότηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων δράσεων σε συνεργασία με κλαδικούς Συνδέσμους και εξασφάλιση προγραμμάτων ύψους 15 εκατ. ευρών.

- Εξασφάλιση της χρηματοδότησης στα πλαίσια του Γ' ΚΠΣ για δημιουργία πύλης για τις εξαγωγές, την εκπόνηση ερευνών αγοράς σε σημαντικές χώρες στόχους και οργάνωση εκδηλώσεων partenariat στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα