Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τις εκθέσεις που σηματοδότησαν ότι το υψηλότερο κόστος δανεισμού θα περιορίσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Οι μετοχές της Nissan Motor Co. και της Kookmin Bank οδήγησαν τις μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών της περιφέρειας χαμηλότερα.

Εκθέσεις τις ΗΠΑ έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα ενδέχεται να συρρικνωθεί τους ερχόμενους μήνες, καθώς η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη Ν. Κορέα, υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών. Ο υπουργός Οικονομίας της Ν. Ζηλανδίας, είπε σήμερα ότι η οικονομική ανάπτυξη θα υποχωρήσει στο υπόλοιπο του έτους που διανύουμε.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 1,6% φθάνοντας στις 119,94 μονάδες στις 10:59 π.μ. στο Τόκυο, όπως και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν. Αυτήν την εβδομάδα απώλεσε 1,6%, μετά την άνοδό του κατά 0,7%, την προηγούμενη. Από τις 8 Μαΐου και τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία αναρριχήθηκε, ο δείκτης έχει σημειώσει απώλειες 15%, καθώς αναμένεται ότι η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού παγκοσμίως θα περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη πολύ γρήγορα.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Νikkei 225 σημείωσε απώλειες 1,5%, φθάνοντας στις 14.905,57 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε 1,7%.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi, υποχώρησε 1,9%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τους άλλους δείκτες στην Ασία.

Χθες στις ΗΠΑ, πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές, μετά την ανακοίνωση του δείκτη των κύριων οικονομικών παραγόντων του Conference Board, ο οποίος υποχώρησε 0,6% τον περασμένο μήνα, τα μέγιστα από τον Σεπτέμβριο και πλέον του 0,5% των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα