PSA International: Πουλά ομόλογα 1 δισ. δολ.

Για να χρηματοδοτήσει την απόκτηση μεριδίου στην Hutchison
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 08:51

ΟΜΟΛΟΓΑ αξίας 1 δισ. δολ. πουλά η PSA International Pte. για να χρηματοδοτήσει την απόκτηση μεριδίου 4,4 δισ. δολ. στην Hutchison Port Holdings Ltd., χωρίς να βάλει κεφάλαια από τα δικά της.

Η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία διαχείρισης λιμένων στον κόσμο, θα πουλήσει ομόλογα πενταετούς και δεκαετούς διάρκειας, αξίας από 500 εκατ. δολ. το καθένα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τη συμφωνία, αλλά προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Morgan Stanley και η Royal Bank of Scotland, οι οποίες χορήγησαν δάνειο στην PSA για περίπου ένα έτος, είναι οι κύριοι διαχειριστές της πώλησης των ομολόγων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Tα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας θα καταβάλλουν 5,9% ή 83 μονάδες βάσης. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%. Τα ομόλογα πενταετούς διάρκειας θα έχουν απόδοση 5,187%, και τα δεκαετούς διάρκειας, 5,206%.

Το λοιπό της εμπορικής συναλλαγής θα χρηματοδοτηθεί από δάνειο ύψους 3,42 δισ. δολ. το οποίο η PSA έλαβε από όμιλο τραπεζών, με πρώτη την Barclays Plc, την DBS Group Holdings Ltd. και τη Royal Bank of Scotland.

H PSA με έδρα τη Σιγκαπούρη, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα σε ανακοίνωσή της μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. H εταιρεία, που διαχειρίζεται λιμάνια σε 11 χώρες, αντλεί κεφάλαια για να βοηθήσει στην πληρωμή του μεριδίου 20% στην Hutchison Port Holdings την εταιρεία λιμένων του Χονγκ Κονγκ του δισεκατομμυριούχου Li Ka-shing.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα