Wall Street: Ιούλιος... ο καλύτερος μήνας από τον Ιανουάριο

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 23:14
UPD:23:17
REUTERS/LUCAS JACKSON

Με άνοδο αποχαιρέτισαν τον Ιούλιο οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στο πεδίο του παγκόσμιου εμπορίου.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 25.415 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,53% στις 7.670 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε κέρδη κατά 0,49% στις 2.816 μονάδες.

Δημοσίευμα του Bloomberg έκανε λόγο για πρόθεση των ΗΠΑ και Κίνα να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να ξεκινήσουν ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων με στόχο την αποτροπή ενός ολοκληρωτικού εμπορικού πολέμου.

«Θα υπάρξουν απλώς κάποιες διαπραγματεύσεις, αλλά δεν ξέρουμε αν θα αποδώσουν καρπούς. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση» σχολίασε ο Πίτερ Μπούκβαρ, αναλυτής της Bleakley Advisory Group.

Στον απόηχο της είδησης, οι μετοχές των Boeing και Caterpillar ενισχύθηκαν κατά 1,5% και κατά 2,9% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της Deere εκτινάχθηκε κοντά στο 5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία του Ιουλίου, με τους Dow Jones και S&P 500 να κλείνουν τον μήνα με σωρευτικά κέρδη 4,7% και 3,6% αντίστοιχα. Πρόκειται μάλιστα, για την υψηλότερη άνοδο από τον Ιανουάριο.

Ο Nasdaq από την πλευρά του, αποχαιρέτισε τον Ιούλιο με συνολικά κέρδη άνω του 2%, καταγράφοντας άνοδο για τέταρτο διαδοχικό μήνα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα