Aluminum Corp.: Στόχος η Μογγολία και η Ρωσία για χαλκό

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 09:36

ΕΠΙΘΥΜΙΑ να επενδύσει σε ορυχεία χαλκού στη Μογγολία και τη Ρωσία εξεδήλωσε η Aluminum Corp. της Κίνας, μητρική της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής του μετάλλου στη χώρα, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, στην μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.

Η εταιρεία μελετά την πιθανότητα επένδυσης στο ορυχείο Oyu Tolgoi της Ivanhoe Mines Ltd. και σε project χρυσού και επιδιώκει να αποκτήσει την εκμετάλλευση αποθεμάτων χαλκού στο Udokan στην Chita, στα ρωσικά σύνορα με την Κίνα, σύμφωνα με τον διευθυντή ορυχείων και πηγών της εταιρείας, Dai Fangjun.

Οι κινεζικές εταιρείες και οι ανταγωνίστριές τους, ερευνούν εξονυχιστικά τον κόσμο, από την Αυστραλία έως την Αφρική για πρόσβαση στις πρώτες ύλες που απαιτούνται για να διατηρήσουν την ανάπτυξη του ασιατικού κράτους, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής αυξάνονται.

Η Aluminum Corp., με έδρα το Πεκίνο, μαζί με την BHP Billiton και την Rio Tinto Group επιχειρούν στη Ρωσία και τη Μογγολία, καθώς οι μεγαλύτερες μεταλλουργίες στον κόσμο προσπαθούν να αυξήσουν τη δυναμικότητά τους και να αποκτήσουν νέα αποθέματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα