Fugro: Υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη το α' εξάμηνο

Αποτέλεσμα της ζήτησης πετρελαίου
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 10:51

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης περίπου 20%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις της Fugro NV, της μεγαλύτερης τοπογραφικής εταιρείας πετρελαιοπηγών σε βαθειά νερά, ενώ τα κέρδη της αυξήθηκαν περίπου 8% των πωλήσεων, μετά την αύξηση της ζήτησης για παροχή υπηρεσιών, η οποία της επέτρεψε να αυξήσει τις τιμές της.

Τα καθαρά κέρδη το πρώτο εξάμηνο θα αυξηθούν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος των 32,1 εκατ. ευρώ (40,4 εκατ. δολ.) ποσοστό 6,2% των εσόδων, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι πωλήσεις της κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίδοο, ήταν 518,2 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι εταιρείες πετρελαιοειδών αύξησαν τις δαπάνες τους στην έρευνα, δίνοντας τη δυνατότητα στη Fugro να αυξήσει τις τιμές της έως και 30% σε κάποιες δραστηριότητές της. Η εταιρεία επιθεωρεί περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Αφρικής και offshore περιοχές στον Κόλπο του Μεξικό. Επίσης ερευνά βαθειά νερά των θαλασσών της Απω Ανατολής για πρώτη φορά και ενδέχεται να εργαστεί στην Ανατολική Αφρικής, καθώς οι εταιρείες ψάχνουν εξονυχιστικά για νέες πετρελαιοπηγές.

Η εταιρεία επανέλαβε ότι περιμένει κέρδη ρεκόρ και πωλήσεις φέτος, καθώς αυξάνεται η ζήτηση. Η Fugro επενδύει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για να επεκτείνει τον στόλο των ερευνητικών της σκαφών, και άλλων εγκαταστάσεών της, σύμφωνα με την ίδια.

Οι μετοχές της Fugro, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 13%, με αποτέλεσμα να έχουν την όγδοη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 25 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Amsterdam MidKap Index. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 2,1 δισ. ευρώ.

Πέρυσι τα καθαρά της κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 99,4 εκατ. ευρώ από 49,3 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15%, στο 1,16 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 10 Μαρτίου. Η εταιρεία προέβλεπε εκείνη την ημέρα ότι τα καθαρά της κέρδη θα κυμανθούν από 8% έως 8,5% των πωλήσεών της φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα