X.A.: Τραπεζικό στήριγμα στον Γ.Δ.

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 13:58
UPD:13:59
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο σε λίγες ώρες θα δώσει στη δημοσιότητα την ανάλυσή του για τη βιωσιμότητα του χρέους και εν γένει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών. Αν και οι . περισσότεροι επενδυτές επιλέγουν να τηρήσουν στάση αναμονής, ο τζίρος είναι σήμερα ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ και ο Γενικός Δείκτης εξασφαλίζει μικρά κέρδη. 

Στις 13:50 ώρα Ελλάδος ο Γ.Δ. ενισχύεται 0,3% στις 760 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 17 εκατ. ευρώ. Ρόλο πρωταγωνιστή έχουν οι τράπεζες, μετά την πρώτη εδώ και έντεκα χρόνια αναβάθμιση των προοπτικών τους σε «θετικές» από τον οίκο Moody's. 

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,13% και συνολικά στις δύο συνεδριάσεις της εβδομάδας τα κέρδη του ανέρχονται στο 2,3%. Ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται περίπου 8% σε σχέση με πριν από ένα εξάμηνο και 17% χαμηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. 

Οι τράπεζες επιδίδονται αυτό το διάστημα σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αναβάθμιση ομολογιών τους ύψους περιπου 4 δισ. ευρώ. Θα μπορούσαν υπό αυτές τις συνθήκες να εξελιχθούν σε σημαντικό στήριγμα για το Χ.Α. τους επόμενους μήνες. 

Το κλίμα στην αγορά θα εξαρτηθεί πάντως και από τα όσα θα επισημάνει σήμερα το ΔΝΤ. Το Ταμείο αναμένεται να επαναλάβει τις ανησυχίες για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, αν και αναγνωρίζει ότι μετά τη συμφωνία του Εurogroup μεσοπρόθεσμα είναι βιώσιμο. Με ενδιαφέρον αναμένονται ενδεχόμενες επισημάνσεις για τις συντάξεις και το αφορολόγητο όριο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα