Άλμα 47% στις παγκόσμιες επενδύσεις σε υποδομές cloud το β' τρίμηνο

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 13:40
UPD:14:01
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Δυναμική ανάπτυξη παρουσίασαν οι επενδύσεις σε υποδομές τεχνολογίας υπολογιστικού νέφους (cloud) το δεύτερο τρίμηνο, καθώς ολοένα και περισσότερες παραδοσιακές δυνάμεις του τεχνολογικού κλάδου στρέφονται στον πολλά υποσχόμενο τομέα, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο νέο τοπίο, που διαμορφώνεται. 

Σύμφωνα με έρευνα της Canalys, που δημοσιεύει ο ΣΕΠΕ, το δεύτερο τρίμηνο του έτους οι παγκόσμιες δαπάνες σε υποδομές Cloud έκαναν «άλμα» 47% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, στα 20 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Canalys κυρίαρχη προσέγγιση στην αγορά του Cloud ήταν η υβριδική τεχνολογία IT.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι η υπηρεσία Amazon Web Services (AWS) παρέμεινε ο μεγαλύτερος πάροχος, αντιπροσωπεύοντας το 31% της συνολικής αγοράς, έχοντας ενισχύσει τις δυνάμεις της κατά 48% κατά τη διάρκεια του εξεταζόμενου τριμήνου.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία Microsoft Azure συνέχισε να αναπτύσσεται ταχύτερα από την πρωτοπόρο της αγοράς AWS, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της κατά 89% ή κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες στο 18% από 14%. Τέλος, η υπηρεσία Google Cloud κινήθηκε εξαιρετικά δυναμικά και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση, ενισχύοντας τις πωλήσεις της κατά 108%, με αποτέλεσμα να αυξήσει το μερίδιό της στο 8% της συνολικής αγοράς παγκοσμίως.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα